Konspirationsfeber av Kent Werne

Konspirationer finns kring det mesta och har alltid funnits. Jag har hört många varianter kring coronaviruset, varav några faktiskt i personliga samtal. Att vaccinindustrin har skapat Coronaviruset och det finns datachip i varje injektion, något Bill Gates ligger bakom. Att Pandemin är en bluff och viruset är något slags biovapen. 

Med avstamp i Coronapandemins framfart och all desinformation som spridits som alternativ fakta. Hur de uppstod, vem som var pådrivande och i vilken takt de kom igenom.  Boken tar upp konspirationsteorier i stort, varför tror folk på dem och hur uppstår de? Det står ett och annat om Donald Trump, som lyft begreppet ’Fake news’ till nya höjder och hans retorik som ledde till stormningen av Kapitolium. 
Är det ett nytt fenomen skapat av Sociala medier, eller är det något som funnits sedan länge?

Det är en intressant läsning som är baserad på mycket kunskap och research. Spännande att läsa om jämförelsen med digerdöden, aids och vaccinets skadeverkningar. Att få veta varifrån vissa rykten kommer, vem som ligger bakom och vilka följder de får. Vissa delar i boken låter helt galet, men uppenbarligen finns det människor som tror på det, så…

Många människor har dött i den pandemi som pågår. Sjukvården är oerhört överbelastad och otroligt många människor är sjuka runt hela jordklotet. Att det finns personer som inte tror på det, tycker jag är skrämmande.

Källförteckningen i slutet är lång, om du vill läsa mer. 


Bianca kompletterar:

Jag tycker att det var en väldigt intressant läsning och jag fick lära sig mycket om “underjorden”, som jag bara har hört talas om tidigare. Många av teorierna kände jag igen, men bara ytan av dem. Det finns så mycket bakom teorierna som jag inte hade förstått tidigare. En del av teorierna han tog upp är nästan lite skrattretande, men alla är vi olika.


Boken är utgiven av Ordfront förlag.
ISBN: 9789177751601
Antal sidor: 235.