Den hemliga gåvan av Natasha Lester

Kat är modekonservator i Australien och under en jobbresa till England ber blir hennes mormor henne att titta till ett gammalt hus i Cornwall, som mormodern tydligen äger.
I huset hittar Kat en fantastisk samling klänningar från Dior, i utsökt skick. En riktig skattkista! Hur hamnade de där? Kats mormor vill inte prata om det. 

Kat blir kontaktad av Elliott, en brittisk författare som ställer frågor om hennes mormor som gör henne både orolig och nyfiken. Är det verkligen hennes mormor han söker efter?
Tillsammans söker de efter svar och hittar historien om två systrar som kämpade för England under andra världskriget. Tillsammans med andra kvinnor fraktade de flygplan mellan militärbaser i landet och deltog som spioner i Frankrike.

Klänningarna i garderoben ger en ingång till Christian Dior och hans syster Catherine Dior, som arbetade för motståndsrörelsen under kriget, tills hon blev tillfångatagen och skickad till Ravensbrück. 
Det är en spännande bok med ett rikt språk. Miljöerna detaljerat uppmålat och även om väven är ihopdiktad så är den baserad på många modiga kvinnor och mycket är autentiskt.
Boken är lika filmiskt berättad som hennes tidigare bok “Den franska fotografen”. Och det finns en liten koppling mellan böckerna. Det gillar jag!


Boken är utgiven av Bazar förlag
ISBN: 9789170286124
Antal sidor: 500


2 svar på ”Den hemliga gåvan av Natasha Lester”

    1. De är jättebra skrivna. Jag gillar känslan av att läsa en film. 🙂

Kommentarer är stängda.