Det ärrade arvet av Eva Kiani

Det här är uppföljaen till Det dolda arvet och tar vid precis där den boken slutade.
Syskonen Quara, Quinn och Quarx har funnit sina krafter och kampen för att hitta alla amuletter för att stoppa Sefides är intensiv. Alla tecken tyder på att Sefides förbereder en återkomst och han har gott om anhängare, ska det visa sig. Intrigerna tätnar och vem kan de egentligen lita på?
Syskonen och deras allierade måste våga lita på tidigare ovänner. Amuletterna bär på många hemligheter och medför många avslöjanden, bland annat kring Akiro Rödrock. Ju mer tiden går, ju fler amuletter som hittas, desto mer förstår Quara, Quinn och Quarx det arv de bär på och vad som förväntas av dem. 

Det är en intensiv och spännande bok med mycket magi. Det händer massor hela tiden och jag har svårt att lägga ifrån mig boken. Och så slutar den med värsta cliffhangern! 

Det är en skickligt vävd berättelse, men jag hänger inte riktigt med i alla svängarna. 
Jag saknar en sammanfattning om vad vi är, när boken börjar, för det en stund innan jag kom in i handlingen och åter kopplade ihop vem som var vem, för det är rätt många människor och folkslag så det blir lite rörigt för mig. I slutet av boken finns en ‘rollista’ som är till stor hjälp. Och på omslagets insida, i början, finns en karta över Rodinia, så det går att följa deras framfart. 

Extra roligt måste jag ju tycka att det är att ha fått med en blurb på boken..


Utgiven av Hoi förlag
ISBN 9789176972304
Antal sidor: 414