Från Djursholm till Hornstull av Ingela Sand

Gunhilde bodde med sin man Nolle i Djursholm i nästan fyrtio år och umgicks bara i de finare kretsarna. Hon har gjort allt för honom och hans företag och nu vill han skilja sig! Han har träffat en ny kvinna och det äktenskapsförord hon glömt att hon skrev under då, för länge sen, skrev under ställer till det för henne idag.

Hon flyttar sliten lägenhet på Södermalm, en helt annan värld, och en helt annan typ av grannar. Det är inte många saker hon fick med sig och hon känner sig både sviken och bedrövad. Den enda vän som hon har kvar är Vickan, och inte ens hon är någon särskilt bra vän. Men hon finns där när det gäller.  Hon inser att hon måste ta tag i sitt liv och att hon klarar sig lika bra utan en man. En babyfilt i lappteknik och en lapp om att vara hundvakt, förändrar allt.

Jag tycker om att det är så brett åldersspann på karaktärerna i boken.  Gunhilde har kanske lite väl livlig fantasi, men det är ju rätt vanligt i genren, och hennes tankar späs på en aning av hennes fördomar. Det är en bra bok med en äldre dam i livskris i fokus. Den är lättläst och underhållande. Med värme, vänskap, lappteknik och lite jävlar anamma.  Även om det klassiska feelgood-temat är tydligt, så finns det en och annan oväntad knorr. 


Utgiven av Lind & Co
ISBN: 9789180181471
Antal sidor: 397