Ur blod och aska av Jennifer L Armentrout

Ända sedan födseln har Poppy varit den utvalda, Jungfrun, som är kungarikets räddning och drottningens favorit. Hon får inte prata med någon, ingen får röra henne och hon får inte visa sitt ansikte. Istället bär hon en heltäckande slöja till sin alltid så vita klädnad. Hon väntar på hennes tur att bli sedd som värdig av Gudarna och bli en av de upphöjda. Eftersom ingen berättar vad det egentligen innebär, är hon osäker på om hon vill föräras den äran.

Till Poppys personliga livvakt anställs Hawke, en muskulös och vacker man, med gyllengula ögon. Han är mycket bra på det han gör- att döda, och när det utanför murarna lurar en stor fara i dimman, är det bra. Han väcker hennes ilska, hennes lusta och får henne att ifrågasätta sin tillvaro och frestar henne med det mest förbjudna för en jungfru. Hennes känslor får hennes pliktkänsla att vackla.

Wow vilken bok! Jag gillar Poppy massor, hon smiter undan och gör en hel del som hon tror att gudarna inte skulle tycka om. En mycket stark ung kvinna.
Och Hawke, denna speciella man som kryper in under hennes skal. Han är helt underbar.
Språket är fantastiskt och målande, och jag tyckte om att vi fick tid att verkligen lära känna de viktigaste personerna väl. Sen går det fort. Intriger och hemligheter avslöjas efter varann. Nattliga, svettiga möten och åtrå. Det är emellanåt väldigt hett.. 


Boken är utgiven av Akademuis förlag
ISBN: 9789198624700
Antal sidor: 549