Livvakten av Anna Karolina

Anita Spelndel grips misstänkt för mordet på miljadären och hennes make, Martin. För sitt försvar anlitar hon Köhlers Advokatbyrå, där Ebba Tapper arbetar som utredare. Hon är inte alltid överens med sin chef Angela, men Angelas övertalningsförmåga är fenomenal. Ju mer hon får reda på om fallet, desto längre in i en parallell värld hamnar hon. En där gängkriminalitet, skjutningar droger och trafficking är vardag.
Att hon dessutom måste samarbeta med sin förra chef inom polisen, John, gör henne inte så lite ur balans. 

Bianca Aquilera är ensamstående mamma i förorten. Hon kämpar för att få vardagen att gå ihop och lever på existensminimum. Plötsligt blir hon ekonomichef på Spendels fraktbolag. Det gick väldigt fort och det finns många frågetecken kring hennes avancemang. 
Anita är övertygad om att det är Bianca som mördat hennes make. Vad har Bianca för motiv till det?

Boken är spännande hela tiden, med många olika spår och förvecklingar. Det är kriminell affärsverksamhet på djupet. Det blir brutalt emellanåt och det känns äkta i dialoger och miljöerna. Jag gillar att boken växlar mellan Ebbas utredning i nutid och berättar händelseförloppet under månaderna innan. De som ledde fram till Martins död. 

Det här är den andra boken om Ebba Tapper. I första boken, Försvararen, presenteras förstås både Ebba och Angela. Du behöver inte läsa den först, men det kommer ge en del förståelse över deras personligheter och relation.


Utgiven av Bokfabriken
ISBN: 9789178354924
Antal sidor: 323