Döden i röd klänning av Lotta Luxenburg

När Vanessa blev tvungen att lämna sitt tv- jobb, pga en ganska kass casting, i samma veva som hennes pojkvän lämnar henne, är livet lite tufft. 
Hon satsar allt på ett kort och samma kort, att omvandla en sliten källarlokal på Karlavägen till en second hand-butik av det exklusivare slaget. Med familjens hjälp får hon lokalen i ordning och strax före invigningen hittar hon en trälåda utanför dörren. Det finns ingen avsändare, men den vackra röda klänningen som ligger däri har Vanessa på sig på premiären. En klänning som bara dagarna innan burits av en kvinna som nu är död. Innebär det att även Vanessa är i fara? 

Den röda klänningen blir inte helt oväntat bokens stora mysterium. Var kommer den ifrån vem skickade den och varför just till Vanessa? 

Detta är första boken i serien om Vanessa Hurtig. En trivsam feelgood-deckare i Stockholmsmiljö med intressanta karaktärer, väl målade miljöer och berättelsen är spännande. Ett snabbt tempo gör det svårt att lägga boken ifrån sig, även om det i vissa delar går lite väl fort kanske. Boken avslutas med en riktig cliffhanger. 


Utgiven av Lind & Co
ISBN: 9789180183062
Antal sidor: 268