Balthazars droppar av Patrik Norqvist

1980 åker ett svenskt par till Guyana för att adoptera ett barn. Situationen är lite obehaglig, för det blir hela tiden förändringar, men paret har lite svårt med språket och vill gärna ha ett barn. Så även om allt känns lite skumt så vågar de inte ifrågasätta. När de väl står där med en pojke i famnen är lyckan total och de reser hem till Sverige.

40 år senare när Albin blir svårt sjuk av ett virus börjar en kamp mot klockan. Den enda chansen för hans överlevnad är en benmärgstransplantation, från en biologisk, nära släkting. Allt verkar rätt hopplöst. Albins lillasyster Linda ser en kväll ett nyhetsreportage om frihetskampen i Guyana på TV. Hon får nytt hopp, för mannen som intervjuas där i Amazons djungler ser precis ut som Albin! Hon beslutar sig för att åka till landet hennes bror kommer från, ett land i inbördeskrig. Resan är fylld av faror, men hon måste försöka rädda sin brors liv. Kommer det att lyckas? 

Polisen Janne funderar över om någon haft kollegan Albin som måltavla. När det dessutom visar sig att viruset är odlat som ett biologiskt stridsmedel i USA, blir jakten internationell. Hur kom det ur laboratoriet, till Sverige och hur har Albin drabbats? Ingen annan verkar ha blivit sjuk. Janne får hjälp från FBI och tillsammans kommer de en kriminell internationell nätverk på spåren.

Vad tycker jag?

Det är en fartfylld och spännande bok. Miljön och personerna är väl beskrivna och det är lätt att känna med dem. Boken svävar ut lite ibland med uträkningar, mycket detaljer och förklaringar kring fysikens lagar, men det hade jag nästan förväntat mig. Patrik skriver lite som han pratar. 🙂  Det händer saker hela tiden och det är lätt att fortsätta läsa. Roligt att få besöka ett (för mig) helt nytt land. Jag fick googla för att se var det ligger. 


Boken är utgiven av Lundberg media
ISBN: 9789198726909
Antal sidor: 300

Balthazars droppar av Patrik Norqvist