Sandänglar av Susanne Schemper

Paulina är författare och har svårt att hitta tid att skriva färdigt sin kommande bok. Hennes flickvän Milla är svartsjuk, ganska krävande och tar mycket energi. Paulina ser fram emot lite lugn och skrivtid nära havet, på nyöppnade Saltmålla resort.
Det är hennes vänner Pim och Hannes som öppnat upp sin dröm om ett klassiskt resort, men hemmavid i trakterna kring Haverdal. De ska snart öppna på riktigt, men denna första veckan är det släkt, vänner och några influencers som ska få ge personalen en testkörning. 
Bland de inbjudna finns även Ingela, som vann sin vistelse i ett inlägg på Instagram. En udda fågel, som har en stark längtan efter gemenskap. När hon möter Paulina blir hon starstruck och får genast starka känslor. Kanske är det äkta kärlek?
Till en början roas Paulina av den annorlunda kvinnans sätt, men det går snabbt över i ett obehag. Kapitlen växlar mellan Ingela och Paulinas perspektiv, så vi kan se hur lätt det är att misstolka och gå ett steg för långt. Var går gränsen mellan beundran och besatthet? 

Boken är bra, men jag väntar länge på att någon ska hittas död. Det är hela tiden en lågintensiv spänning som inte riktigt får utlopp. Något jag är ovan vid, men det funkar bra. Spännande karaktärer som är väl beskrivna i sina olikheter, liksom sättet att gestalta både svartsjuka och osunda relationer är snyggt. Jag gillar miljöbeskrivningarna som får det att kännas att jag står där på västkustens sandstrand och riktigt kan känna sanden mellan tårna. Det ska bli intressant att se var nästa bok tar för väg framåt.


Boken är utgiven av Stellar förlag 
ISBN: 9789188981189
Antal sidor: 369

Sandänglar av Susanne Schemper