Månas kristallbod av Lilly Emme och Sara H Olsson

Detta är den andra delen i serien om Kvarteret Kronan i Stockholm. Den första heter och handlar om Bokförlaget Gyllendufva.

Solveig Brygge må vara bokförlagets succéförfattare, men hon saknar något i sitt liv; En sann vän. Hon försöker så mycket men det är alltid nåt som blir fel. 

När Måna i kristallboden ber Solveig ta över som butikschef, medan hon själv reser till Tibet för att leta efter kärleken, så tvekar hon inte alls. Det är något oväntat, men Solveig är en uppskattad stamkund. I butiken arbetar hårdrockaren Dennis som har stenkoll på allt från kristaller till bokföring och han hade förutsatt att få sköta om butiken. Relationen mellan Solveig och Dennis blir lite ansträngd och avundsjuka leder till kommunikationssvårigheter och missförstånd. Solveig driver butiken med stor värme och entusiasm, men kanske inte med så mycket företagstänk. När Solveigs horoskop (kanske aningens ändrat av Dennis) säger att hon hamnat helt fel i karriären och genast ska avbryta, så blir hon fundersam. Förläggaren har lite svårt för titeln och omslaget på den kommande boken, så det måste kanske bli den sista?

Det är en rolig, fartfylld och aningens tillspetsad tillvaro som ger många skratt. Fylld med färgstarka karaktärer, värme, vänskap, oväntade vändningar och en & annan katt. Bland eteriska oljor, kristaller och rökelse funderas det om gemenskap och ensamhet. Vad gör bristen av vänner med en människa?


Boken är utgiven på Historiska Media
ISBN 9789177896692
Antal sidor: 251 

Månas kristallbod av Lilly Emme och Sara H Olsson