Så förändrar vi allt! av Naomi Klein och Rebecca Stefoff

Guide för en ung människa som vill skydda planeten och sina medmänniskor

En sammanfattning om denna bok i en mening:

Så förändrar vi allt är en bok riktad till tonåringar och unga vuxna om miljöförändringarna, orsakerna bakom och vad vi kan göra åt dem. 

Vad handlar den om?

I boken pratar de om hur miljön förstörs rent allmänt tack vare bilar, flyg och fabriker. Den tar även upp specifika händelser och hur de som lever i närområdet har blivit påverkade av dessa. De tar även upp flera olika exempel på tonåringar runt hela världen som tar ställning emot olika byggprojekt som staten/staden vill genomföra som antingen skulle vara dåliga för miljön i längden eller på kort sikt då de skulle förstöra naturen genom att t.ex. bygga dammar eller skövla skog. De tog även upp några exempel då grupper av tonåringar stämde deras respektive stater eller FN vid vissa tillfällen då de ansåg att de inte följer barnkonventionen genom att förstöra miljön och därmed även deras framtid. 

I boken finns det även tips på hur du kan engagera dig i kampen för miljön och vad som redan görs för att minska miljöförstöringen och lindra dess effekter.

Vad jag tyckte om boken:

Jag tyckte det var en bra bok och jag fick lära mig mycket om hur miljön fungerar och vad jag som privatperson kan göra för miljön.

/ Bianca


Utgiven av Ordfront förlag
ISBN: 9789177751526
Antal sidor: 294

Så förändrar vi allt! av Naomi Klein och Rebecca Steffoff