Sönderfall av Axel Hellby

Den sörmländska fiktiva staden Hundberget ligger nånstans mellan Flen, Katrineholm, Vingåker och Eskilstuna.
Där bor Maggan som jobbar på skolan och är tränare i aikido.
Stina är sjuksköterska på vårdcentralen. När den struliga, muskelstora Patrik börjar på jobbet så blir både kollegor och patienter obehagliga till mods, något som Stina nämner för chefen. Det kommer stå henne dyrt.
Albert är kommunalråd, frånskild och han har sina två barn varannan vecka. Dessa tre känner inte varann, men snart kommer deras vägar att korsas. Det blir en spännande jakt på förövare, mördare och hemligheter. 

När Albert blir ombedd att åka till ett hus grannarna klagat på, så hittar han husägaren Filip död i soffan. Han blir chockad men polisen hittar inget misstänkt. Albert däremot hittar en geigermätare. Varför hade Filip en sån? De tre nyfunna kamraterna kommer snubbla över en verksamhet som verkar ha tystats ner. Vad finns egentligen där ute i skogen på den taggtråds-inhägnade tomten?  

Det är en bra debutbok och jag har en känsla av att känna igen mig i miljön när jag läser. Min småstad! Karaktärerna känns äkta har både djup och yta. 
Temat om kärnkraft, våld, hemligheter och vanligt folk är spännande och bra. Språket är drivet och jag vill hela tiden veta vad som händer sen. Det får jag ju inte riktigt veta, eftersom detta är den första delen i en serie om två böcker. 


Utgiven av Lava förlag
ISBN: 9789189484603
Antal sidor:  270

Sönderfall av Alex Hellby