Bokfestivalen i Djupa skogen av Sofie Axelzon

Lugnet har återvänt i till Sidhäll efter att kulturnämndens ordförande, Hanson, höll på att lägga ner biblioteket, men istället blev de utsedda till “Årets kulturkommun”. Därför har bibliotekarierna Eva och Lisa fått lite extra pengar nu inför Bibliotekets dag. De tänker ett lagom stort arrangemang med tre författare, en trollkarl, en trubadur och lite tilltugg. 

I kommunhuset planerar dock Hanson för en helt annan sorts firande. Hans vision är en gigantisk bokfestival, med stjärnförfattare, massa mat och ännu mer besökare. När Eva och Lisa får reda på planerna är allt planerat och de har bara lite praktiska detaljer att se över, vilka Hansson med varm hand lämnar ifrån sig. Som lokal, boende och hela matplaneringen. De får dessutom inte mer pengar än tidigare tilldelat, och Hansson själv är onåbar.

Tillsammans med gruppen Bibliotekets vänner kämpar Eva och Lisa på tappert med både vanliga jobbet och arrangera en festival. Det involverar hela samhället, från alla generösa bybor till raggargänget. Från ungdom till pensionär.
Nog ska de klara av en liten festival?

Det är stressigt, dråpligt och fyllt med fart. Allt måste ju fixas, tur att bibliotekarier är superhjältar! Kul att få följa med bakom kulisserna till att anordna ett sånt här projekt. Det är helt klart mer jobb än man tror. Jag gillar att Sara får ta plats i den här boken. Henne tycker jag om! Boken är fylld med tips på böcker från andra svenska feelgood författare, en del har jag läst, andra inte.

Första boken i serien heter Bokbussen kommer vid midnatt.
Det är den min blurb på omslaget hänvisar till. 😊


Utgiven av Lind & Co
ISBN: 9789180184205
Antal sidor: 350

Bokfestivalen i djupa skogen av Sofie Axelzon