Skrivkramp av Lilly Emme

Emmas första bok blev en succe och nu är förväntningarna skyhöga på uppföljaren. Problemet är att hennes förläggare vill att hon skriver om Indien, pga hennes ursprung, men Emma känner inte för Indien. Det känns bara påtvingat och så jobbigt. Hon har ingen inspiration alls, hon har en rejäl skrivkramp. Men avtalet är skrivet, förskottet utbetalt och deadline närmar sig. Och hon har ingen att prata med om det. Inte ens skrivsystrarna. 

När Emma blir erbjuden en tjänst som husmor på en internatskola för små flickor, så tar hon möjligheten att lämna London. Ett miljöombyte kanske kan kicka igång inspirationen? Med föreställningen att hon kan skriva på manuset medan flickorna är i skolan och att jobbet som husmor inte kan vara så svårt. Hon har ju själv gått på internatskola hela sin skoltid.
På plats vid skolan möter hon eleven Mira, en klok och snabbtänkt tjej som ändå hela tiden strular till det för sig. Vad är det som ligger bakom det där? 

Det är den andra fristående boken i serien om Skrivsystrarna, den första heter Utloggad.
Boken är en snabb och humoristisk feelgood, med djup och värme. Jag gillar författarens uttryck och de väl beskrivna karaktärerna och miljöerna runt omkring. Det känns äkta. Och inte utan att jag drog filten om mig, när Emma smet ut på heden i ovädret.


Utgiven av Historiska media
ISBN: 9789177899181
Antal sidor: 304

Skrivkramp av Lilly Emme