Den sista marionetten av Andreas Ek

Joel Adler är ensam men stark, både fysiskt och psykiskt. Han tillhörde tidigare en av Sveriges hemligaste specialförband, men efter att ha förlorat sitt team i Somalia så reser han numer själv och utan rank. 

Han möter den vackra Tess och följer med upp på hotellrummet. Morgonen efter vaknar han upp och minns inte mycket av gårdagen. Tess ligger bredvid honom i sängen, alldeles blodig och död. Mördad. Telefonen ringer och han uppmanas att följa instruktionerna, annars blir han gripen för mordet på kvinnan. När det bankar på dörren fattar Joel ett snabbt beslut. Han följer uppmaningarna att blir en marionett och utan att veta vad han blir ålagd att göra.

Händelserna leder kaos i Stockholm. Specialstyrkor inom både polisen och militären jobbar hårt för ta reda på vad som egentligen händer i stan. Och vem som är orsaken.
De kommer snart fram till vem Joel är.
Joel kommer på vem som håller honom i sitt grepp och han har inget annat val än att ta lagen i egna händer. Han är den enda som kan stoppa en annalkande katastrof.
Hinner han det?

Det är en mycket spännande och intensiv bok, jag höll andan mer än en gång. Karaktärerna är väl underbyggda och trovärdiga. Även miljöerna är detaljrikt presenterade. Det är lätt att känna igen sig i det Stockholm som presenteras.


Utgiven av Stellar förlag 
ISBN: 9789188981202
Antal sidor: 337

Den sista marionetten av Andreas Ek