En ny värld av Natasha Lester

Evie växer upp i Bostons överklass. Planen är att hon ska gifta sig med sin barndomsvän Charlie och sedan bli hemmafru. Som sig bör för en flicka i början på 1900-talet. Hon drömmer dock om ett helt annat liv med studier och en händelse vid floden gör att hon vill bli bli läkare och hjälpa kvinnor. Vad händer när Charlie får reda på att hon inte ser ett liv med broderier och hemmaliv framför sig? 
Möjligheten att hennes pappa ska låta henne plugga är minimal, men när Charlies mor ber om att Evie ska få följa med till New York så säger han ja. I New York möter Evie en helt ny värld. Det är uppsluppet, friare, och fyllt med glamour, äventyr och jazz. Där finns även Thomas, Charlies storebror, som hjälper henne in i storstadens societet. Han ger henne även kontakterna som ger öppningarna till utbildningen hon vill gå.

Kommer hon klara av att ta sig igenom den tuffa utbildningen, som kvinna? Kan hon hålla det dolt från sina föräldrar? Och vet hon vad hon har framför sig, egentligen?
Går det att kombinera ett så okonventionellt arbete och kärlek?

Ännu en stark roman om en stark kvinnor i början av förra seklet. Om kärlek och att våga stå upp för sig själv. Att kämpa mot fördomar och konventioner, men att vara den som banar väg för andra. Välskriven och levande berättelse med trovärdiga karaktärer och målande miljöer.
Tidigare böcker från Natasha Lester som jag läst är ‘Den franska fotografen’ och ‘Den hemliga gåvan’, båda två är väldigt bra. 


Boken är utgiven av Bazar förlag
ISBN: 9789180063098
Antal sidor: 394

En ny värld av Natasha Lester