Jul på det lilla hotellet vid havet av Jenny Colgan

Detta är den fjärde, ja, eller femte, boken i serien om livet på den lilla ön Mure, utanför Skottlands nordkust. Trots att det skulle vara en trilogi. 
Flora är nybliven mamma till lilla Douglas, men hon är också mycket orolig för sin bror Fintan. Hans älskade Coltan, som dog i förra boken, lämnade det vackra hotellet i hans vård. Det är en stor gåva som Fintan inte riktigt vet hur han ska förvalta. Han vill driva det fina hotell det var tänkt att göra, men det är inte så enkelt att ‘bara göra’. Men Flora hoppas att hon kan få honom att sätta lite fart och komma tillbaka från sorgens avgrund, genom att jobba för att göra hotellet till den mysigaste platsen att vara på i juletid.

Det är dock mycket som sätter hinder på vägen. Framförallt det här med att hitta bra folk i köket. Till ön kommer en fransk kock med ett mycket varierat humör. En norsk rikemanspojke som behöver ta tag i sitt liv och en väldigt, väldigt blyg köksassistent. Kommer den här brokiga skaran göra det som krävs för att hinna i tid till den stora öppningsdagen? Klart de gör! Det är ju en feelgood. Men det är inte helt utan besvär på vägen. 

Har du läst någon bok av Jenny Colgan, så känner du igen dig väl i både språk, karaktärer och miljöer. Det är en vacker och trevlig fond och ett par timmars mysigt tidsfördriv.

Tidigare böcker i serien är:
Sommar på den lilla ön i havet
Tillbaka på den lilla ön i havet 
Julafton på den lilla ön i havet
En avlägsen kust


Utgiven av Norstedts
ISBN: 9789113116594
Antal sidor: 357 st

Jul på det lilla hotellet vid havet av Jenny Colgan