Lo och Vigg av Jennifer Berglund

Lo ska påbörja ett nytt äventyr tillsammans med bästa vännerna Selma och Maja. De ska börja gymnasiet! Första dagen möter hon Vigg, ett år äldre och en av skolans populära killar. Hon faller direkt för hans mörka lockar och klart blå ögon. Men hans rykte är inte det bästa, han skolkar och är mest trubbel. Även om Lo kanske bara ska glömma honom, så är det inte så lätt. Ska man lyssna på rykten eller skapa sig en egen uppfattning?

Det är bok om typiska vardagsbekymmer för gymnasietiden. Plugga, skolka, osäkerhet, avundsjuka, ilska, glädje och vänskap. Att gå på fest eller våga låta bli? Rykten och fasader är trots allt sällan sanning. Det är mysigt att läsa om den trevande, växande kärleken mellan Lo och Vigg. Där har författaren fångat känslor och uttryck mycket bra. Stor igenkänning!
Hon skrapar lite på ytan för allvarliga ämnen, som våld i hemmet och alkoholism, men de tar inte plats utan finns med som en förklaring över vissa beteenden. 

Det är en ungdomsbok, med språk och kapitellängd anpassad därefter. Den flyter fint och karaktärerna är både levande och intressanta. Boken handlar om kärlek och vänskap. Om att våga utmana sig själv och hitta sin egen identitet. Om allt det där som är världsviktigt i övre tonåren.  

En mycket fin och läsvärd bok. 


Boken är utgiven av  BoD 
ISBN: 9789180077552
Antal sidor: 211 sidor

Lo & Vigg av Jennifer Berglund