Korsmärkt av Jan-Erik Ullström

Sveablot

Sebastian saknar sin människa, Beata, och har dragit sig undan. De senaste 20 åren har han hållit sig gömd, och tänker fortsätta hålla sig undan människorna. Men år 1739 så kommer ett bud från Anders Celsius som vill ha hjälp med att hindra Carl Linnæus från att publicera fortsättningen av Systema Naturae. Med stöd från Kungliga Vetenskapsakademin har Linnæus katalogiserat alla de väsen som lever dolda bland människorna. Den riskerar att få all den folktro, vidskepelse och sägner att bli sanning. Boken kallas Systema Creature och riskerar att orsaka krig mellan människor och väsen.

Samtidigt som Sebastian tar sig fram genom Sverige, på jakt efter en människa som heter Gustav Vasa, får vi reda på mer om Sebastian. Hur han hamnade som aeterna i katolska kyrkans tjänst. Vilka väsen han har mött, och de han möter idag. 

Den andra boken fortsätter genom den svenska historien på samma sätt som den första boken, Dödsbringaren,  gör. Allt är inte som det ser ut att vara. Blandningen av svensk historia, riktiga personer och händelser som vävs samman med nordiska väsen och myter är riktigt häftig. 


Utgiven av Lind & Co
ISBN: 9789180185257
Antal sidor: 502 

Korsmärkt, Sveablot av Jan-Erik Ullström