Hitta Linnéa av Johanna Wistrand

Ingela arbetar som spökskrivare, men drömmer om att skriva en egen bok. Om hon bara hade tid och inspiration. När hon får ett uppdrag att skriva om en gammal byggherre i ångermanland, så spontanköper hon en gård där. Via Blocket. TIllsammans med vuxna dottern Ellen lämnar hon Uppsala och byter livet med storstadens bekvämligheter mot ett renoveringsbehov, inget wifi och en sinande ekonomi. 

Det är sonen till byggherren som vill att pappans liv ska dokumenteras. Gubben själv vill inte det lika gärna, utan han ser hellre att Inger letar reda på ungdomskärleken Linnéa. Går det att leta reda på en tjej som lämnade byn när hon var sexton år? Vad gör man när man snubblar över någon annans familjehemligheter? Och vems är Jaguaren i garaget??  

Det är en varm berättelse om längtan att våga ta steget, säga nej till andra och istället satsa på sig själv och det känns äkta. Att flytta till en ny, mindre, ort där alla känner alla och alla har koll på nykomlingen, är inte enkelt. Men vänskap uppstår och Ingela hittar snabbt in i vardagen. Både miljö- och karaktärsbeskrivningar är bra. I ett mindre samhälle finns alla de personligheter som hon beskriver. Det ger både igenkänning och dynamik. Boken är fylld av familjehemligheter, släktfejd, vänskap, renovering och kärlek.

En feelgood jag ser fram emot att läsa fortsättningen på. 


Utgiven av Lind & Co
År: 2022
ISBN: 9789180185240
Antal sidor: 339

Hitta Linnea av Johanna Wistrand