Äldreboendet Pärleporten av Lilly Emme och Sara H Olsson 

När Vera flyttade in på äldreboendet Pärleporten så kände hon att hon hittat hem. Det har behov av renovering, men tillsammans med Lars, Aina och de andra boende så har hon fått en trivsam vardag. Dessutom har hon en hemlig vän på rummet. 
Birk, som jobbar på boendet, är en udda fågel. Han har en enorm bacillskräck som hindrar honom i det mesta. Tur att hans tjej har accepterat många av hans nycker, även om hon inte accepterar allt.  

En dag invaderas boendet av råttor och de tvingas att tillfälligt flytta till kyrkans församlingshem. Ägarna till boendet passar samtidigt på att renovera huset, något som drar ut på tiden. Mitt i julstökskaos, och ett boende med tältsängar i församlingshemmet, så övar de på årets luciatåg. Då konstaterar Vera att det är nåt fuffens med renoveringen. Vad sysslar de egentligen med där borta i deras äldreboendet? Handlar det bara om mögel och råttor? För att rädda vännernas julfirande och boende, så måste hon avslöja chefernas planer. Mycket oväntat så är det Birk som hjälper henne med den uppgiften. 

Denna tredje del om kvarteret Kronan är fristående, men händelser och personer ur de andra böckerna skymtar förbi ibland. Om kärlek, vänskap och lite jäklar anamma. Boken påminde mig lite om Gröna Villan av Sofia Rutbäck Eriksson.
Det skrivs helt klart för lite böcker om äldre människor med livskraft och upptåg.

Tidigare böcker i serien är:
Bokförlaget Gyllendufva 
Månas Kristallbod 


Utgiven av Historiska media
År: 2022
ISBN: 9789177896708
Antal sidor: 253

Äldreboendet Pärleporten av Lilly Emme och Sara H Olsson

Ett svar på ”Äldreboendet Pärleporten av Lilly Emme och Sara H Olsson ”

  1. Böcker om äldre är mitt bästa!
    Tack för tips om det här, ska genast införskaffa hela serien 🙂

Kommentarer är stängda.