Som elefanterna bär sina betar av Nina Tegar

Kristin är gift med den charmige TV-profilen Henrik. De har två döttrar tillsammans, och hon har Simon sedan tidigare.  En dag flyr Kristin hemifrån, när hennes man flippat ur. Igen. Hon har ingen möjlighet att förklara för barnen utan måste bara bort. Desperat bokar hon första resa bort, ut ur landet, och hamnar i Kenya. Hon skriver dagligen anteckningar och bestämmer sig för att använda tiden och skriva en artikel om sina upplevelser på den afrikanska savannen, samtidigt som hon försöker ta reda på vad som händer i hennes liv därhemma. Hur hamnade hon här? 

Simon är så arg över att mamma bara drog och lämnade honom med ansvaret för både sig själv, systrarna och tillochmed Henrik! När hon väl kommer hem är det han som flyr undan. Kan hon- så kan han! Även om han inte reser lika långt, så vet ingen var han tagit vägen. Vad var det som ledde till Kristins flykt? Och vad fick Simon att reagera så starkt?
Kommer mor och son hitta tillbaka till varann?

Boken är skriven i Simons perspektiv, han läser sin mammas dagbok från resan och den får vi också del av, samtidigt med Simon. Det är en mycket stark bok om en kvinnas desperata jakt på trygghet och ro. Om psykisk våld i nära relationer och hur barnen faktiskt påverkas. Personporträtten är trovärdiga och miljöbeskrivningarna är detaljerade och inlevelserika.
En så viktig bok! Bakom våra fasader är livet och vardagen sällan så som den visas upp. Varken hos enskilda människor eller familjer. Att våga se vad man står i och bryta upp är starkt. 


Utgiven av Tegar förlag 
År: 2019
ISBN: 9789151907772
Antal sidor: 140

Som elefanterna bär sina betar av Nina Tegar