Mullvaden av Anna Karolina 

Amanda får tillsammans med kollegan Tony, ett uppdrag som infiltratör. Målet är komma nära och få information om Benny Berg, en av Sveriges största tillverkare av metamfetamin. Han bor med sin fru och son i ett radhusområde utanför stan. Amanda och Tony får nya identiteter, är “nygifta” och flyttar in i samma bostadskvarter som sitt objekt. Relationen mellan kollegorna är minst sagt frostig. Tony är inte den enda inom kåren som har problem med att Amanda har barn med Adnan, polismördaren. Kan Amanda och Tony stå för sina alias och klara sitt uppdrag? 

Så en dag står plötsligt Adnan ute på gatan vid radhuset. Vad gör han där? 
Det blir mer och mer komplicerat, i knarkvärlden väjer man inte ens för att röja människor ur vägen. 

Det här är fjärde delen i serien om Amanda Paller, men den första jag läser. Boken bjuder på många överraskningar och intressanta karaktärer. Det är intensivt, rått, hemligt och spännande hela tiden och jag vill bara fortsätta läsa. Eftersom det är fjärde boken så är det en del backstory jag saknar, men det upplever jag inte som något större problem. Karaktärerna känns levande och trovärdiga, men jag stör mig lite på Amanda’s beundran och beroende av Adnan.

Jag har läst en annan serie av Anna Karolina som jag tycker bättre om, Elsa Tapper, men det är kanske för jag följt den från början?
De två böckerna heter Försvararen och Livvakten.


Utgiven av Bokfabriken
År: 2022
ISBN: 9789178354979
Antal sidor: 399

Mullvaden- Amanda Paller av Anna Karolina