Rosenträdgårdens hemlighet av Marie Sammeli

Nere i Kapstaden försöker Julia och hennes mamma Gunvor få i ordning på huset de tänkt att driva pensionat i. Det är mycket jobb! När de åker på en stor vattenläcka så stänger de ner för period medan Julia åker på safari med Max. Då passar Gunvor på att visa att hon faktiskt kan själv. Hon bestämmer sig för att ändå bjuda in till Rose Garden och en självhjälpsgrupp med temat “Spelar du huvudrollen i ditt liv?”.  Det kommer tre vilsna, mycket olika, människor från Sverige som ser fram emot en skön vistelse på ett “Exklusivt pensionat”

Det är Martin en framstående affärsman som nu är utbränd, men vill tillbaka till jobbet. Barbro som har tappat livsgnistan, när hennes barn flyttat hemifrån och hennes man uppfyllt sin egen dröm. Och skribenten Judith, som blivit dumpad och står utan allt. Dessutom så vill hon ta reda på vad som hände hennes farbror Lars, som var präst i Sydafrika under tiden för apartheid. De ser alla fram emot att få hitta sin egen väg och återta kontrollen över sina liv. 

Vad tycker jag?

I denna fjärde boken i serien är det Mamma Gunvor som är huvudperson, så det är ett annat tempo mot de tidigare böckerna. Men det gör inget, även om jag saknade Julia. Gunvor är något vimsig, men stark och kreativ. Hon tvekar inte över att sätta andra i arbete, för att det ska bli gjort.
Jag gillar att följa olika personers väg till egen inre styrka. Det är en bok med både svärta, glädje, relationer och hemligheter.Om starka kvinnor, vänskap och att hitta sitt eget sätt att leva. Det kommer en stor dos Sydafrikansk historia kring apartheid. 

Ta ett glas vin, sätt dig bekvämt och gå in i boken. Maries förmåga att berätta miljöerna gör att det känns som du sitter under vinrankorna, känner doften av rosor och hör hundarna skälla för att få din uppmärksamhet. Det är magiskt! 

Böckerna bör läsas i ordning:
Det lilla galleriet i solen
Den lilla vingården vid bergets fot
Det lilla pensionatet i gröna dalen


Utgiven av Harper Collins
År: 2022
ISBN: 9789150967357
Antal sidor: 324

Rosenträdgårdens hemlighet av Marie Sammeli