Hybris av John Lapidus

Jonas är en ingenjör från Sverige, som en nära vän och kollega till Byron Frost. Byron är företagsmagnaten som driver flera företag i framkant, oavsett om de rör sig om elbilar, rymdraketer eller AI. Jonas är involverad i det mesta, kallas Svensken, men ingen verkar ha riktig koll på vad han gör. Han rör sig fritt mellan de olika företagen men har ett särskilt intresse för Synapsföretaget. Där jobbar man för att ta fram teknologi för att med robotkirurgi operera in trådar i hjärnan, för att koppla upp mot AI och all världens kunskap. 

Tillsammans med hjärnkirurgen Melissa experimenterar Jonas med AI:n i hemlighet. De har höga ambitioner men det leder också till komplikationer som riskerar arbetet och Jonas mentala hälsa. Om det går att göra lite, så kanske det går att få mer?
Vad händer när Byron kommer på vad de gör? 

Boken vann manustävlingen 2022 hos Adlibris och Lava förlag. Det är en spännande och välskriven bok. Lite seg i perioder, men det går att ha överseende med. Den känns verklig, trovärdigt och tyvärr inte alltför långt borta. Vem vet vad män som Elon Musk egentligen har arbetat med? 


Utgiven av Lava förlag
År: 2022
ISBN: 9789189569676
Antal sidor: 214

Hybris av John Lapidus