De fallna av Mattias Peterberg

När Gudarna förvisat deras tidigare budbärare från himlen, så hämnas de genom att föra ett intensivt krig mot människorna i Manheim. Det stora kriget pågick länge och båda sidor led stora förluster. Tillslut beslutar De fallnas härskare att ingå fred med människornas kungar. Det var en fred som höll i åttahundra år.  

I Älvarike ligger kung Amund sjuk och hans son prins Are är inte mogen att axla rollen, även om prinsen själv anser det. Amunds närmsta rådgivare vill istället utse skattmästare Ulv till ställföreträdande regent. Något som Are inte vill acceptera. Ulv förlorade sin fru i ett vidrigt överfall av stråtrövare. Dottern Tora vägrar att prata med honom, för hon anser att han kunnat göra något för att rädda modern. Prins Are vänder Ulvs situation till sin fördel och anklagar honom för brott mot kronan. Han skickar Ulv till De fallna som slav, och Tora till ett barnhem i en laglös stad. Ulv kämpar och överlever för att hitta en väg att fly, för att rädda sin dotter. Behöv hon räddas? Tora är läraktig och tar seden dit hon kommer. Hon drivs av tanken på hämnd. 

Fenrir, en fallen, har tagit sig från att vara ett utstött barn till att bli härskarens högra hand, genom intensiv vilja och träning. Han vill nå än längre. Med hjälp av en liten skara herremän, konspirerar han för att störta tronen och lägga människornas rike under sig. Kommer han lyckas? 

Vad tycker jag? 

Det är en intensivt spännande äventyrsroman i fantasygenren som är välskriven med mycket detaljer i både miljö och karaktärer. Allt känns så äkta! Det är intriger, kärlek, hämnd och oväntad vänskap. Med rötterna i fornnordisk mytologi, utspelar sig De fallna i en värld fylld av ondska, magi och farliga varelser. Allt hänger samman med allt och det är en kamp om makten, om livet och om överlevnad genom hela boken. Vem är egentligen ond eller god? Ett stort plus för både karta över världen vi besöker och listan över ord och namn. 


Utgiven av Ekström & Garay
År: 2021 
ISBN: 9789189474475
Antal sidor: 636

De fallna av Matias Peterberg