Utan dig är jag inget av Tess Williamsson

Under många, många år har Aeric levt ensam på Alba. När han bjöds dit av mångudinnan Luna sjöd ön av liv och rörelse. Nu är han ensam kvar och utan möjlighet att återvända till fastlandet. Enstaka alber hittar fortfarande till ön och går in i Världens hjärta, den mjölkvita sfären, men Aeric har inte pratat med någon av dem. Plötsligt en dag ser han någon inuti glaskroppen. En vacker kvinna som på något sätt lyckas spräcka Världens hjärta och ta sig ut till honom.

Den världen som Eilan vaknar upp till är inte densamma som när hon av misstag klev ur den, in i Världens hjärta. Alla hon någonsin älskat har försvunnit, gudarna har övergett Sinud och även Döden har försvunnit. Istället härjar demonerna fritt ovan jord och underjordens ledare är Julian, henne son. Djupt inom sig känner hon en saknad, ett tomrum och något säger henne att gudarna inte försvunnit frivilligt. 

Eilian ger sig åter ut på en vandring över Sinud, denna gång med Aeric som sällskap. Hon möter både människor och demoner som påminner henne om gamla tider, och som följer med henne på vägen. Det finns fortfarande människor som i lönndom tror på gudarna och Elian är fast besluten om att finna dem och övertala gudarna att återvända. Kommer hon att lyckas, trots att hon aldrig hittade sin egen koppling till dem?

Vad tycker jag?

Det här är uppföljningen på Dödens saga – Saknad och Oj vilken uppföljning. Det är spännande, sorgligt och magiskt. Vilka strider! Så kärleksfullt och passionerat. Sinuds olika samhällen och människornas saknad efter gudarna är så väl beskrivet.  

Jag blir lite störd på att Eilan hånglar friskt med flera olika män, demoner, gudar, men jag vet att det har sina orsaker. Både hos Eilan och hos mig. Jag hade äran att testläsa boken innan utgivning, och det här är en bättre bok. Det saknas massor mellan versionerna, men det borgar för att det kommer en tredje del! Hurra!


Utgiven av Cookies n Dragons
ISBN: 9789198702262
Antal sidor: 368
Utgiven: 2022 

Utan dig är jag inget av Tess Williamsson