Regntid av Anders Lindahl

Det har varit en regnig semester för Lennart och hans båda vuxna barn, Nina och Markus. Som vanligt har de spenderat sommaren i stugan, fast nu är det är dags att ge upp och åka hem till stan igen. Det har regnat i veckor. Elektriciteten har slocknat och med den telefonerna och uppkopplingen. Väl ute på vägen mot civilisationen inser de att både vägar, broar och hela samhället är i upplösning. Och med det kommer plundrarna, som tar det de kommer över; de stjäl och begår våldsdåd.  De har inget annat val än att återvända till stugan. Där har de tak över huvudet och en kamin att elda i och laga mat på. De inser snart att det kommer bli en tuff tid med stora utmaningar framöver. 
De möter gott och ont, både i omgivningen och inom sig själva. Maten sinar i takt med humöret och det sliter på familjens relation. Det är ett våldsamt gäng som ockuperar den gamla skolbyggnaden. Och vem är kvinnan som dyker upp när de behöver hjälp?

Hur länge kan det egentligen regna? Kommer de någonsin komma härifrån, eller är den gråtunga, dimmiga världen, den nya vardagen. 

Det är en dystopisk spänningsroman om överlevnad, lojalitet och desperation. Om familjeband och tilltro.. Om det är ditt liv det handlar om, vad är du beredd att göra för att överleva?


Utgiven av Lava Förlag
År: 2022
ISBN: 9789189569355
Antal sidor: 308

Regntid av Anders Lindahl