Mord i gullregnets månad av Lena Risberg

Vännerna Bim och Ninni har blivit bjudna på Valborgsfest i vackra Mariefred. De får låna grannen Henrys ärvda villa, om de tar med sig papegojan Nostradamus. Fågeln längtar efter att sträcka ut vingarna i sin stora voljär som står där. Bim ser fram emot en lugn kulturell tripp, med bland annat en guidad tur på Gripsholms slott.
Huset är en gammal villa med många vrår och den skrämmer Bim en aning. Vem vet vad som lurar i mörkret?
Valborgmässoafton blir en kväll med god mat och nya människor, där alla har sina egna egenheter och hemligheter. Tidigt morgonen efter hittar de en av männen i sällskapet död. Eftersom Ninni är övertygad om att det är mord, så drar hon med sig Bim i jakten. 

När vännerna återvänder till Södermalm är det dags för bostadsföreningens vårstädning. Nya mysterier dyker upp och alla blir indragna i händelserna, gamla grannar liksom de nyinflyttade. 

Jag gillar dessa båda damer och böckerna är lättlästa, spännande och fulla med humor och välmålade detaljer. Många detaljer finns det, alla är inte särskilt relevanta, men de fyller en funktion. Jag hoppas att det kommer en kokbok med Ninnis bästa, så småningom. För oj vad mycket gott de äter!

Detta är den fjärde boken i serien, de går att läsa fristående. 

1. Mord, det är mord (har jag inte läst)
2. Mord i bistra vinternatten
3. Mord under augustimånen


Utgiven av Lava förlag
År: 2023
ISBN: 9789189723535
Antal sidor: 199

Mord i gullregnets månad av Lena Risberg