Sista ordet av Edvard Fenvik

Ute i Stockholms skärgård blir en man mördad och spåren leder till mannens två tidigare affärskompanjoner, varav den ena är bror till polis Oscar Bodfors. Att han måste stå över denna utredningen påverkar relationen och vänskapen mellan honom och kollegan Sacha. Oscar blir dessutom pressad av sin far att hjälpa sin storebror, och far är van att få som han vill. Han anser att Oscar ska släppa allt och se till att favoritsonen blir frikänd. Nu!
Hemma har Oscar det inte heller så lätt. Hans fru är äntligen gravid igen, men efter många missfall så är oron stor. 

Det kommer ett larm om en brinnande bil i ett skogsområde. Bland de förkolnade resterna hittar poliserna en mycket bränd kropp, som de bedömer varit avrättad innan bilen brann. Detta fall hamnar på Oscars bord, eftersom han inte kan jobba med det andra.
Finns det möjligen kopplingar mellan fallen?

Genom två olika tidslinjer följer vi utredningen och samtidigt bakgrunden till vad som ledde fram till både mordet på ön, och den brinnande bilen. 

Karaktärerna är ganska många, och svårt att hålla ordning på ibland. Vem är skurk, vittne och polis? En del saker känns som sidospår, men slutet knyter ihop trådarna på ett bra sätt. Det är lite svårt att hänga med ibland och jag har svårt att greppa relationen mellan Oscar och Sasha. Men det är en bra bok och en bra uppföljare till den första boken, Blodsband


Utgiven av Lind & Co
År: 2022
ISBN: 9789180184977
Antal sidor: 379

Sista ordet av Edvard Fenvik