Tända stjärnor av Anneli Olsson

Första boken i Gravitationsserien.

Karin bestämde sig när hon var nio år att hon skulle bli astronaut. Hennes pappa lärde henne om rymden och att se jorden utifrån är nog fantastiskt! 25 år senare arbetar hon som robotingenjör på ett företag som samarbetar med både NASA och ESA. Hon känner att hon kanske inte kommer närmre än såhär, men det är gott nog. 

Men så går den europeiska rymdorganisationen ut med att det finns plats för tre nya astronauter och Karin ser sin möjlighet. Har hon det som krävs? Det är en lång process med många tester och det är tiotusentals som söker. Kan hon hantera om hon inte tar sig ända fram? Familjen och bästa vännen Emil stöttar upp bakom henne. Tillsammans med de nya vännerna hon lär känna på vägen genom testerna, så tar hon sig steg för steg närmre målet. 

En varm berättelse om Karin som är kompetent och stark men ändå fylld med tvivel och rädsla. Kommer hennes pappas psykiska ohälsa sätta stopp för hennes dröm? Även om man har drömmar räcker inte det, man måste kämpa för att nå dem också. Och kanske ha lite tur. Det är en bok om rymden, stjärnor, vänskap och att följa sitt hjärta. Den känns bitvis lite rymd-tech-nördig, men det stör inte utan passar väl in i historien. Vilken research som författaren har gjort och så roligt med ett nytt tema i bokvärlden. 


Utgiven av Stellar förlag 
År: 2022 
ISBN: 9789188981219
Antal sidor: 326

Tända stjärnor av Anneli Olsson