Systrarna vid fyren av Gill Thompson

Alice är sjuksköterska på Jersey och hennes lillasyster Jenny är på väg till Cambridge för att vidare studier. Men kriget som sprider sig över Europa pausar deras framtidsplaner. Tyskarna ockuperar kanalöarna och livet för de boende på ön blir tufft.

Alice fortsätter sitt arbete på sjukhuset och snart beordras hon att ta hand om även de tyska patienterna. Trots att det bär emot så inser hon att en sårad tysk är en sårad person och att även tyskarna är människor. En speciell tysk läkare lockar henne mer än hon först vill erkänna. 
Jenny som aldrig kom iväg till Cambridge lägger ner tid på att hjälpa motståndsrörelsen.  Tillsammans med sin vän Pip transkriberar hon BBCs nyheter om kriget och sprider dem till de boende.

50 år senare möter vi en äldre kvinna som se tillbaka på sitt liv. På skratten, på kärleken, valen de behövde göra och på krigets olika vägar för systrarna. Och minnet av Fyren, den fasta punkten som alltid ledde systrarna hem, tillbaka till land. 

Det är en välskriven, gripande bok om två systrars hopp och förtvivlan under kriget. Boken är fylld med sorg, glädje, kärlek, förlust, mörker och hopp. 


Utgiven av Historiska media
År: 2023
ISBN: 9789180501644
Antal sidor: 448

Systrarna vid fyren av Gill Thompson