En halv deciliter havre av Malin Malcanek

Jenna jobbar extra och kämpar för det hon vill ha. Hon är inte rädd att ta i, så när hon av en händelse blir erbjuden ett jobb på ett stall tackar hon ja. Trots att hon inte kan nåt om hästar. Hon faller lite extra för hästen Enigma, en skimmel som inte blir så väl behandlad av sin ägare, en dryg tjej som tror att det är hästens fel att hon inte kan rida som hon vill. 

Enigma i sin tur är trött på att bli piskad och ovänligt bemött, något hon ofta pratat om med de två duvorna som blivit hennes vänner. De tycker mycket om Jenna och ser att hon är annorlunda än de andra flickorna i stallet.  

Fredrik har en stor familj som han tycker mycket om, men han vill vara ensam ibland också. Han trivs så i stallet och bland hästarna. Han är lite ‘vild’ och arrogant, pratar kortfattat och har svårt att förklara vad han vill.  

När Jenna och Fredriks vägar korsas påbörjas en försiktigt vänskap som fördjupas när de tillsammans försöker hjälpa Enigma. Vad är hennes hemlighet? Kanske kan en halv deciliter havre hjälpa dem alla tre?  

Jag tycker om att läsa ur de tre perspektiven. Hon, Han och Hästen. Det känns så naturligt och vackert. Stallmiljön med de underbara hästarna och gemenskapen är så väl beskrivet. Har du varit i ett stall, kommer du känna igen dig. Vänskap, Spirande kärlek, arbetsglädje och att hitta hem. En mycket mysig och inspirerande bok. 


Utgiven av: Norlén & Slottner
År: 2022
ISBN: 9789189705050
Antal sidor: 246

En halv deciliter havre av Malin Malcanek