Det avgörande arvet av Eva Kiani

Detta är den tredje delen i serien om Rodinia och du behöver ha läst ‘Det dolda arvet’ och ‘Det ärrade arvet’ först, eftersom boken fortsätter där den förra slutade. 

Sefides är besegrad, men det visar sig snart att han bara var ett kärl för ett ännu större hot. På Rodinia kommer snart ett fullskaligt slag stå, på flera olika platser samtidigt. Från fastlandet kommer Heddan med båtlaster av en arme fylld av ferdanger.   

Våra vänner gräver djupt i Rodinias historia, för att hitta ledtrådar som leder dem över hela ön. Uråldriga ritualer och magiska krafter leder dem framåt. Vännerna delar på sig för att hinna först till alla platser samtidigt. De tävlar inte bara mot Heddan utan även mot den kraft  som släpptes lös när Sefides dog. Det finns händelser i de tidigare böckerna som får förklaringar om svek som leder till hämnd.
Även i den här boken står syskonen Storm i centrum, och de får återigen fundera över vilka de vågar lita på. Vem är vän, och vem motarbetar dem? Många tvingas vidare och skaran av vänner minskas, men så även fiendesidan. Kan en uråldrig kraft från Rodinias begynnelse besegras, eller kommer de alla gå under? 

Det är många karaktärer och fler blir de! Jag använde mig ofta av persongalleriet som så behändigt finns i slutet av boken. Även kartan i början är en bra hjälp att följa deras letande över ön, för det går lite fort ibland. Bombastiska krigsscener, magi som flödar, parallella handlingar på olika platser, med olika personer – samtidigt. Klart det blir lite rörigt. 
Men spännande! 


Utgiven av Harmoknee AB EvaKiani.se
År: 2022
ISBN: 9789152747698
Antal sidor: 364 

Det avgörande arvet av Eva Kiani