Isbrytare av Kristina Ohlsson 

Andra delen i Serien om Strindberg 

Den före detta kapitalförvaltaren från Stockholm, August Strindberg, trivs bra med livet som butiksägare på Hovenäset i Bohuslän. Vintern har lagt sig som ett täcke över klipporna och August är lycklig. Hans Second hand butik går bra och han är nyförälskad och tillsammans med polisen Maria. De håller dock sin relation hemlig, eftersom hon fortfarande är gift med Paul som sitter fängslad efter att i flera år ha misshandlat Maria grovt. Paul blev dömd på tveksamma grunder, för ett narkotikabrott och inte för misshandeln. De väntar på ännu en rättegång och ett avslut. 

En kall natt i Januari så brinner Augusts sjöbod, och den bredvid, ner till grunden. Axel, som äger den andra sjöboden, är en nu försvunnen äldre man som bott på Hovenäset hela livet. Utredningen hamnar hos Maria och kollegan Ray-Ray, som konstaterar att det även är en mordutredning, när de tillslut hittar Axel död i sitt hem. Under lugnet i det vackra havsnära samhället lurar riktigt mörka hemligheter som sakta uppdagas. Snart blir det otäckt på riktigt.

En mycket välskriven deckare med målande miljöer och karaktärerna både intressanta och lätta att tycka om. Det är svårt att gissa sig till vad allt egentligen bottnar i. Så bra!  

Det här är den andra boken i serien om August Strindberg. Den första heter Stormvakt och även om böckerna är fristående, så finns det kopplingar mellan dem. 


Utgiven av: Bokförlaget Forum 
År: 2021
ISBN: 9789137501871
Antal sidor: 552

Isbrytare av Kristina Ohlsson