Kritisk massa av Axel Hellby 

I denna andra del av historien om Hundberget, en kommun någonstans i Södermanland, så är det Stina som har huvudrollen. Hon är sjuksköterskan som blev utsatt för övervåld av kollegan Patrik i den första delen; Sönderfall. Stina är fortfarande rädd och när hon anmäler till polisen att någon har brutit sig in i lägenheten, skakar polisen på huvudet och säger att hon ser sånt som inte finns.

Stina söker sig till Maggan, som räddade hennes liv den där dagen i skogen, och tillsammans har de tränat självförsvar. Medan Maggan är på semester hjälper hennes dotter Tove Stina så gott hon kan. Det är något som pågår och Stina vill väldigt gärna ta reda på vad! Så vinglar en österrikisk blek man genom Hundbergets gator, och sedan blir han upplockad och försvinner i en vit, omålad skåpbil.
Vem är han och varifrån kom han?
Timo, som är Hundbergets kommunpamp, har kanske inte riktigt förstått vad han syltat in sig i. Han tror att hans plan ska rädda både kommunen och världen. Huvudsaken är att hans fru förstår att han inte håller på med oegentligheter. Pengarna är iallafall inte hans. Det sitter en J.Calvert i Stockholm som inte gärna besöker kommunen, men ser till att det alltid finns folk där så det hemliga som gömmer sig i skogen, under marken, bakom stängslet fungerar och är väl skyddat.  Så var det bara den där detaljen att Stina inte riktigt vill släppa taget om vad hon tror att hon såg.. 

Vad tycker jag?

En spännande uppföljare och avslut på serien. Tänk om det vore sant! Det kan vara, för det finns gott om försvarsskyddad mark här i skogarna. Irra inte för mycket när ni letar efter svamp, för då kommer de och knackar på dörren och frågar vad ni letade efter.. (True story!) 


Utgiven av Lava förlag
År: 2022
ISBN: 9789189723375
Antal sidor: 275

Kritisk massa av Axel Hellby