Och sen så är jag död av Peter Johansson 

Boken utspelar sig under en mycket intensiv påskhelg i Stockholms förorter. 

Ali gör vad han kan för att ta plats i ett av gängen kring Järvafältet. Ledaren är Mo’Mad, en gangsterrappare som finansierar sina steams med drogförsäljning. Nu vill han ha fett med bling i nästa musikvideo, och Ali ser sin chans att få respekt. 

Instagrampolisen Eric blir utsatt för ett inbrott, som han inte kan anmäla. Han ger sig istället ut på en privat jakt efter tjuvarna, eftersom det som är stulet inte hamna i kollegornas händer. Det kan sätta stora käppar i hjulet för hans karriär. 

Elin är en vacker, snart 40 årig änka, som fortfarande sörjer sin man i villan i Hässelby Villastad. En natt bryter sig två killar in och våldtar henne brutalt. Misshandeln pågår i flera timmar, innan en oväntad händelse ger Elin övertaget.  

Boken är rå, stark, skrämmande och i ett snabbt tempo. Kapitlen är korta och växlar fort mellan de olika karaktärerna. Det är en närgången och trovärdig skildring av både gängkriminaliteten och de som drabbas. Språket är fyllt av svordomar, och det har jag lite svårt att läsa. Vissa delar av boken förstår jag inte riktigt varför de är med, som Elins relation med väninnan Jenny? Fast det kanske förklarar sig i bok två som kommer snart. 



Utgiven av Lava förlag
År 2021
ISBN: 9789189261754
Antal sidor: 335

Och sen så är jag död av Peter Johansson