Den brinnande kartan av Lisa McMann

Sex ökända tjuvar flydde för många år sedan från Estero för att skapa ett gott liv på en paradisstrand, utan kontakt med omvärlden. De hade alla olika övernaturliga förmågor som inte uppskattades av varken presidenten eller vanligt folk. 

Här på stranden har barnen Stara, Brix, Seven, Cabot och Tenner växt upp. För ett par år sedan begav sig några av föräldrarna iväg för att proviantera och kvar på stranden med barnen blev Louis. Han har lärt dem allt han kan, så de kan leva gott i sin isolerade värld. Även barnen har olika övernaturliga egenskaper.

När Louis blir sjuk och dör, så lämnar han efter sig en brinnande karta med en hemlighet och han ber sin dotter Stara att söka upp sin mamma. Efter noga övervägande så lämnar barnen tryggheten på stranden och ger sig iväg mot civilisationen och en vardag som de aldrig mött. Bilar, höga hus, rödljus, telefoner, pengar. Allt är nytt för dem. Hur ska de klara sig och hitta Staras mamma här? 

Det är en spännande bok att läsa högt, eller själv, ur. Det är en ny serie som verkar lovande Den blandar humorn i att möta vardagliga saker som om de vore magiska ting. Boken behandlar även frågor om sorg, saknad, förvirring och att komma in i en ny fas i livet. Är det ok att sörja en elak förälder? Om kompisrelationer, trygghet och våga ge sig ut i det okända. 


Utgiven av Harper Collins
År 2022 
ISBN: 9789150970920
Antal sidor: 406
Målgrupp: 9-12 år

Den brinnande kartan av Lisa McMann