Ingen väg hem av Jenny Lecoat 

Det är två år sedan Hedy, som är judinna, flydde från Österrike och nazisterna tillsammans med sin katolske vän Anton. Nu bor de på ön Jersey, men Hedy blir mer och mer orolig när tyska planen syns på himlen. När de tillslut invaderar och tar över ön, så finner öborna och soldaterna ett sätt att leva sida vid sida. Hedy gör vad hon kan för att dölja sin bakgrund, och får arbete som översättare åt tyskarna. I hemlighet hittar hon farliga sätt att motarbeta dem. Genom arbetet börjar Hedy umgås med Kurt, en ung tysk officer, och känslorna dem emellan växer sig sakta starka. Vågar hon berätta om sitt ursprung? När kriget tar fart så blir hon snabbt beroende av Kurt som förser henne med både mat och skydd. Han som borde vara hennes fiende. 

Boken bygger på den sanna livshistorien om Hedy Bercu. som flydde från sitt hem när tyskarna invaderade Österrike under andra världskriget.
Det är en välskriven bok om kärlekens outgrundliga vägar och den enskilda människans motståndskraft, styrka och mod.

Jag läste för ett tag sedan ‘Systrarna vid fyren’ av Gill Thompson, som även den handlar om livet på Jersey under kriget. 


Utgiven av Historiska media 
År: 2022
ISBN: 9789177897996
Antal sidor: 329

Ingen väg hem av Jenny Lecoat