Outsäglig sorg och saknad av Emma Gustafsson

Fia har hyrt ut huset i Närke till en stockholmare under sommaren, för hon är i desperat behov av pengarna: Hon har gjort sista avbetalningen till kronofogden och längtar till hennes nystartade snickerifirma ska gå med vinst. Livet är väl inte sådär toppen. Tillsammans med  dottern Lo ska Fia bo ute i den iordninggjorda ladan över sommaren.

Janne tror han har hyrt ett ensligt hus och hoppas på inspiration till den nya boken han ska skriva. Han vill skriva om sin familj, sin fru och sina barn, som omkom i en bilolycka. Han vill minnas varje detalj och hoppas att det blir en väg ut ur mörkret han befinner sig i.
Det går inte riktigt som han tänkt. Lo, som inte förstår varför hon inte får vara i sitt eget hus, hamnar ofta i samtal med Janne. Hon ber honom hjälpa till när hon inte kan själv och frågar och stör, sådär på barns vis. Dagarna går och han minns tillbaka och försöker skriva, samtidigt som han umgås med Lo och Fia. När han väl skriver så verkar det bli en helt annan typ av bok, än det han tänkt sig. 

En varm och vacker berättelse om sorg, saknad och kreativitet. Om hur kärleken hittar sina egna vägar och hur man går vidare efter små och stora katastrofer i livet. Både miljö och karaktärer är bra beskrivna och ger hela berättelsen liv. 
En mycket bra debutbok! 


Utgiven av Norstedts
År: 2023
Antal sidor: 308
ISBN: 9789113128733

Outsäglig sorg och saknad av Emma Gustafsson