Atlas: Historien om Pa Salt av Lucinda Riley, Harry Whittaker

De sju systrarna (del 8)

Pa Salt är den mystiske, rika mannen som har blivit allas deras pappa. Nu är det ett år sedan han dog och flickorna fick varsitt brev om sin bakgrund. Dessa kan du läsa om i de sju tidigare böckerna i serien.  I denna boken får vi möta Pa Salt, från det att han var en liten övergiven pojke tills han blev den vuxna mystiska välgörare och pappa som han är. Vad fick honom att adoptera just dessa flickor? Det är en resa genom historien och över hela världen. 

På båten Titan är alla systrar samlade för ett sista gemensamt farväl av sin far. Det tillsammans med respektive, barn och bonusbarn. Även Mary, den sakande systern följer med på resan. Till allas förvåning är det hon som får Pa Salts dagbok när hon kommer ombord. Systrarna får varsin kopia av boken och läser med intresse och viss rädsla.

De läser berättelsen om en liten, tyst, undernärd och jagad pojke som hittas i en buske och välkomnas av en vänlig familj som ger honom ett nytt hem, mat och omsorg. Av rädsla för att försäga sig så har han valt att vara helt tyst. Vi följer hans väg, utveckling, utbildning och de människor han möter på vägen. Hur han växer upp och blev den man han var. Men för varje sak som boken avslöjar uppstår en ny fråga. Det är många hemligheter som kommer upp till ytan och hela den utökade familjens historia berättas. 

Vad tycker jag?

Det är en mycket bra avslutning på en fantastisk serie. Jag gillar att den knyter samman varje flickas historia med hans eget liv. Harry Whittaker har tagit över och förvaltat sin mors historia med kärlek och resultatet blev helt fantastiskt.
Även om boken bara utspelar sig under ett par dagar, så rymmer den ett helt liv.

Länkar till de recensionerna jag skrivit om de tidigare böckerna.
Maias bok, del 1
Allys bok, del 2
Stars bok, del 3
CeCes bok, del 4
Tiggys bok, del 5
Electras bok, del 6
Meropes bok, del 7


Utgiven av Bazar förlag
År: 2023
ISBN: 9789180060516
Antal sidor: 665

Atlas Historien om Pa Salt av Lucinda Riley och Harry Wittaker