Isberg av Niklas Turner Olovzon

I en avkrok i Dalarna ligger Tassby, en by som ruvar på hemligheter och udda invånare. 

Lars-Inge är en ensam man, som fortfarande sörjer att hans fru Anki lämnade honom fast det gått många år. När lamporna i den övergivna herrgården tvärs över sjön tänds en kväll, så väcker det barndomsminnen inom honom. Minnen om en konstnär, om fester och närhet. Om sånt han önskar att han kunde fortsätta förtränga. 
En bärplockare plötsligt försvinner och Liss-Kulla som har koll på nästan allt i byn, anger snabbt Lars-Inge som huvudmisstänkt. Men har han något med det att göra? 
Andreas är taxichaufför i Luleå och drömmer om att hämnas sin barndom i Tassby. Samtidigt försvinner en femårig pojke från Luleå och hans förtvivlade mamma letar överallt. 

När begären tar över stiger mörka familjehemligheter till ytan och det är ett hot mot många människor. Det är en skickligt skriven och spännande bok som skildrar både udda människor och relationer. Både miljöer och karaktärer är oerhört väl beskrivna och jag har lite svårt att sätta fingret på vad det är som skaver. Jag tycker om boken, men har svårt att beskriva den. Det är en annorlunda familjehistoria i ett litet samhälle, med stora hemligheter och oförutsägbara kopplingar. Det är gripande, vackert, kärlek, längtan och förtvivlan.


Utgiven av Harper Collins
År: 2022
ISBN: 9789150970876
Antal sidor: 534

Isberg avTurner Olovzon