Kusinen av Klas Ekman

Fanny är 40 år och blir på vaga grunder uppsagd från jobbet och i samma veva gör hennes pojkvän sedan många år slut över telefon. Hon får två veckor på sig att pocka ihop grejerna och lämna lägenheten, som förstås är hans. På en släktmiddag, där Fanny inte riktigt passar in, återknyter hon kontakten med kusinen Ulrika. Till skillnad mot Fanny har Ulrika lyckats med både karriären och kärleken. Ulrika och hennes man Peder bjuder Fanny att bo hos dem över sommaren. I deras hus på Onsalahalvön, med både avskildhet och havsutsikt. 
Efter ett par veckor med mycket vin, samtal och Peders affärer så tar allt en oväntad vändning för Fanny efter en utekväll i Göteborg. Det blir snart bara värre och värre. Vem är egentligen Ulrika? Och vem håller Fanny på att förvandlas till? 

Den börjar som en feelgood. En 40åring förlorar både jobb, pojkvän och boende. Hon får ett erbjudande att vila upp sig över sommaren i ett fantastiskt hus på kusten. Hon deppar lite, dricker en del vin och rycker tillslut upp sig och blir starkare. Sen är det ingen feelgood längre. Det är mörkt, obehagligt och spännande. Det är en överklasskildring som ställer skuld mot tillit, självbedrägeri och utpressning. Kan man göra vad som helst för att upprätthålla fasaden utåt?  En snyggt berättad historia, detaljerna är många och det är svårt att lägga bort boken. Jag vill ju bara veta hur det slutar! Och vilket oväntat slut.. 


Utgiven av Bookmark förlag 
År: 2023
ISBN: 9789189585133
Antal sidor: 254

Kusinen av Klas Ekman