Att hitta hem av Caroline Twamley 

Inga har lämnat sin man efter ett långt äktenskap, något som de båda vuxna döttrarna tar olika. Hon ser fram emot en resa till Irland, som hon längtat efter i många år. Hon är lite osäker på att resa själv, eftersom hon har alltid har förlitat sig på sin make. Hennes självförtroende växer under resan trots en hel del hinder på vägen och tack vare oväntad hjälp och vänskap. Inga lär känna Colleen, en ensam kvinna som håller sig för sig själv. Inga (och vi!) får ta del av Colleens berättelse om en uppväxt med en alkoholiserad pappa som misshandlar både henne och modern. När Colleen år 1960, som 16åring blir gravid får hon åka till ett kloster för ogifta, gravida kvinnor. Vistelsen där blev än värre än det hem hon lämnade. 

Malin hjälper sin far att rensa ut på vinden och hittar papper som hennes mamma lämnat efter sig. Hela tillvaron vänds upp och ner för henne. Var är hon egentligen rotad?
Hon möter av en slump Inga och det blir början på en oväntad vänskap.  

En bok om ensamhet, gemenskap och vänskap. Om det otäcka i att unga kvinnor i onåd hamnade på kloster för att föda sina barn och komma tillbaka hem utan dem. Både karaktärer och miljöer är väl beskrivna och det är lätt att följa med i bokens skiften mellan personer och tidsepoker. Det är en fiktiv roman som är baserad på fyndet av över 800 barnlik vid klostret i Tuam på Irland år 2017.


Utgiven av Historiska Media
År: 2023
ISBN: 9789180502474
Antal sidor: 352

Att hitta hem av Caroline Twamley