Eldhav av Magnus Abrahamsson 

Mord på Norröra del 2 

Det är en härlig augustinatt i Stockholms skärgård, när en ljudlig smäll plötsligt bryter tystnaden. Bland resterna av den båt som exploderat hittar man miljardären Adam bunden vid ratten. Han är en stor filantrop som skänkt miljoner till välgörenhet, varför vill någon ha honom mördad?
Polis Elsa på Norröra får ta hand fallet tillsammans med kollegan Sabina och åklagare Matti. Under utredningen kommer fler och fler lögner upp till ytan. När Adams änka och dotter blir utsatta för utpressning visar det sig att Adam kanske inte var riktigt så oskyldig som det verkat. Fallet tar hela tiden nya vändningar och polisen har en del att nysta i. 
Den seriemördare som fanns i bakgrunden i den första boken Underström finns även med nu, som en skugga och påverkar det han kan. 

Relationen mellan Elsa och Matti utvecklas och fördjupas och kemin mellan dem är stark. Både deras privatliv och förflutna får ta mer plats i boken. Matti kämpar vidare med sin alkoholiserade fru och att ta hand om sina två döttrar. Det är gripande och sorgligt. 
Det är en spännande bok med invecklingar, relationer och frustrationer på många plan, som utspelar sig i en fantastisk skärgårdsmiljö. 


Utgiven av Bokfabriken 
År: 2023 
ISBN: 9789180310666
Antal sidor: 462

Eldhav av Magnus Abrahamsson