Din Margot av Meri Valkama 


Under 1980-talet så var Viljas far utsänd reporter från Finland till Östberlin och hela familjen följde med. Trots att Vilja var ett litet barn då, bär hon fortfarande minnen från den tiden. Det är ingen enkel tillvaro de lever och den skildras genom föräldrarnas perspektiv.

2011 hittar Vilja en hög med brev i kvarlåtenskapen efter hennes far. Det verkar vara kärleksbrev från någon som heter Margot. Hennes mamma Rosa vill inte prata om det. Är denna Margot anledningen att föräldrarna skilde sig? Vilja bestämmer sig för att återvända till Berlin för att se om hon kan hitta Margot. På plats i sin barndoms stad, en förändrad stad, går hon gatorna fram, hon tittar på husen och möter personer som återväcker gamla minnen. Ju mer hon söker efter information, desto mer inser hon att hennes minnen från sin barndom och det hon trodde sig veta om sina föräldrar är felaktiga. Kommer hon finna den hemliga Margot och finns det någon läkning i att besöka gamla minnen, eller river det bara upp sår?

Det är en mycket bra bok om familjehemligheter, om barnaminnen som trasas sönder och hur kärlek, om än otrohet, kan vara så kraftig. Spännande berättelse och mycket intressant att boken utspelar sig i Östberlin under tiden då landet var så låst. 


Utgiven av Bazar förlag
År 2023
ISBN: 9789180064712
Antal sidor: 439

Din Margot av Meri Valkama