Allt jag fått lära mig av Tara Westover 

Det här är Taras egen berättelse om sin uppväxt i Idaho. Hennes familj är konservativa mormoner och står på sin egen kant. Att hon finns vet inte staten om, eftersom hennes födelse inte registrerats. Pappa vill inte att världen ska kontrollera dem, eftersom världen styrs av Illuminati. Det mesta av familjens världsbild kommer från pappan.
Tara kokar örter med sin mamma och lär sig tidigt att pappa har rätt. Trots många farliga incidenter på pappas skrotupplag så fortgår arbetet. “Det som händer sker för att Gud vill”. 

När hon blir 17 bestämmer hon sig för att börja skolan. Hon behöver först registrera sig och det är ju svårt när man inte har en födelseattest. Väl i skolan är det tufft, det är så mycket som hon aldrig hört talas om. Men ju mer hon lär sig, ju mer vill hon veta. Hon får stipendium, uppmärksamhet, stöd och tillslut doktorerar hon. 

Det är en spännande, intensiv och intressant bok. 
Jag har läst den förut (läs recensionen här) och nu när vi nu hade den i bokcirkeln så läste jag om den. Det är fortfarande en fantastisk berättelse om en överlevare. Om att formas som människa och lojalitet mot familjen i kontrast till sitt eget självförverkligande.


Utgiven av Natur & Kultur
År 2020 (pocket)
ISBN: 9789127168343
Antal sidor: 395

Allt jag fått lära mig av Tara Westover. (Pressbild från Natur & Kultur)