Det du gör med mig av Linus Kuhlin

Juno är strax över 20 och bor i Malmö och hon umgås jämt med Esther, Emmy och Manuela. Det är fester, droger och umgänge – Hela livet är en fest just nu! De har på olika sätt upplevt traumatiska tonårsår som de både försöker acceptera och fly ifrån. Tjejerna är oskiljaktiga även om vänskapen sakta förändras. Under en helg i Köpenhamn eskalerar det och sedan brister allt. Esther döljer något som Juno inte ens har anat. Situationen blir snabbt allvarlig och ger stora konsekvenser.

Det är en stark och vacker skildring om att bli vuxen, om nära vänner och stora svek. En vänskap på liv och död! Om att befinna sig i ett destruktivt sammanhang, utan att kunna ta sig loss. Om frånvarande vuxna och att möta konsekvenserna på egen hand. Det är en mörk bok, en spiral som bara går ner

En välskriven, väldigt mörk debutbok där språket och dialogerna flyter fram med Juno som berättare. Både karaktärer och miljö är bra beskrivna och mörkret, ångesten och vänskapen skiner igenom sidorna. 


Utgiven av Bazar förlag
År: 2023
ISBN: 9789180065023
Antal sidor: 344


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *