Ingen vind kan blåsa omkull mig av Gabriella Mårtenson 

Gabriella skriver om sin vardag med sjukdomen schizoaffektivt syndrom. Det är en mörk bok om liv och död, likväl om ljus och bra dagar. Om hur hon överlever i kaos. Gabriella berättar om sina hallucinationer, om mardrömmar som kommer oavsett om hon är vaken eller sover. Även om texten väver samman det som är ‘på riktigt’ och det som sker i Gabriellas fantasi så är det ändå lätt att följa med på resan. Boken skildrar små och stora katastrofer, påhittade fåglar och goda vänner. Gabriella berättar om sitt konstnärskap, sin oro och sina vandringar, det som ger henne hopp och glädje.

Boken är ganska jobbig att läsa, inte språkligt, men att leva med sån ovisshet om vad som är riktigt eller inte? Det är viktigt att sprida information om att leva med olika diagnoser. Att berätta och dela med sig är det enda sättet att minska samhällets okunskap. Jag är glad och tacksam över att jag fick möjlighet att läsa denna i min bokcirkel. 


Utgiven av Lava förlag 
År: 2023
ISBN: 9789189778924
Antal sidor: 230

Ingen vind kan blåsa omkull mig av Gabriella Mårtensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *