Lusthuset vid tjärnen av Hanna Blixt 

Del fyra i Leksands-sviten 

Hilma bor i Stockholm och jobbet på PR-byrån känns allt annat än bra just. Hon säger upp sig och söker jobb i en kafe med chokladtillverkning vid Siljans strand. Det vackra lusthuset som inhyser kaféet i Dalarna riktigt ropar på henne och Dalarna känns som att det är mycket lugnare än storstan. Det är kanske precis det hon behöver? Nåja. Det är inte mycket som går som hon tänkt sig, men eftersom det är en feelgood så kanske det blir bra ändå? 

Parallellt med Hilmas nutid, så får vi följa en pojke som på 60-talet växer upp i byn där Hilma nu bor. Vem är denna mycket ensamma pojke?  

Det är en härlig vinter i Leksand och snön ligger gnistrande över landskapet och ljusslingorna glimmar i mörkret. Författaren är oerhört duktig på att bygga upp både miljöer och personer så det är lätt att se allt framför sig när en läser. Den gemenskap och vänskap som knyts över generationerna är nog lättare att hitta på landsbygden, än i storstan. Allt är inte bara rosor, men lite taggar här och där ger berättelsen djup.

Tidigare böcker i serien:
Glasveranda med sjöutsikt
Galleriet vid vattnet
Balkong med havsutsikt


Utgiven av Bazar förlag
År: 2023
ISBN: 9789180065252
Antal sidor: 265

Lusthuset vid tjärnen av Hanna Blixt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *